Cicle Mitjà

dimarts, 21 de juny del 2016

Dia del Medi Ambient - Sortida Via Verda

El passat dilluns vam fer una petita excursió pels voltants de Guissona, per la Via Verda. La Via Verda de Guissona és molt més extensa ja que té més 15km i passa per diferents racons d'interès patrimonial com l'Obra de Fluvià, la Font de l'Estany, les capelles de Sant Romà i Sant Macari, o d'altres com Farell, el Pou de Gel, la Boca del Lagarto, el bosc del Catarro o l'alzina de Cal Mestret. La finalitat de la Via és resseguir els volants de Guissona tot intentant recuperar les vies romanes per les quals passa el recorregut. 
En el cas de 3r i 4t vam anar a la Font de l'Estany però passant primer per la Font del Piteu, l'ermita de Sant Pere dels Pastors fins a la Font. Allí, i durant el recorregut, vam recollir diverses deixalles que vam trobar-hi, amb l'objectiu de netejar la zona i mantenir-la neta. 


Després de jugar una estona, i gràcies a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, el David ens van explicar aspectes d'interès de la zona com la història, qui va construir la Font, d'on ve l'aigua... i fins i tot vam poder veure el pou! Som uns privilegiats!!! 


A l'hora de tornar, vam passar per l'antic reg de Guissona, que canalitzava l'aigua fins a Guissona, i quan vam arribar a l'escola vam menjar un gelat! Va ser un dia rodó!! 


Aquí teniu les fotografies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada