Cicle Mitjà

dimecres, 13 d’abril del 2016

3r Anem al museu de Guissona

Avui, els alumnes de 3r hem anat a visitar el museu de Guissona. Allí, hem pogut fer un taller de cuina romana que ha consistit en fer pa i un tipus de salsa per acompanyar-lo, el garum. Ens hem dividit en dos grups, i mentre un feia el pa, l'altre grup feia el garum, i a l'inrevés. 


El pa l'hem fet sense llevadura, ja que els romans no n'utilitzaven, i ho hem fet amb aigua i farina, l'hem amassat i després, segons el gust de cada un, s'han posat diferents espècies. 


Per a fer el garum hem necessitat, anxoves, olives negres, fruits secs com l'avellana, i finalment, oli, i tot ben xafat amb el morter. 


Ens ho hem passat molt bé al museu, i creiem que el menjar que hem preparat ha sortit boníssim. Què en dieu? Us ha agradat? Ho heu provat?
Abans de marxar cap a l'escola, i aprofitant que ahir al centre de la vila es van trobar diversos esquelets enterrats al sòl, hi hem anat i els arqueòlegs ens han explicat què han trobat, com i on. Encara els han de fer proves, per saber de quin any són o quin de quin sexe. Ens han ensenyat un os d'un braç d'un esquelet. I també ens han explicat que segurament, a la tarda es podria veure un altre esquelet ja que n'havien descobert un quart. 

  

Aquí teniu les fotos. 

1 comentari: