Cicle Mitjà

dimecres, 24 de febrer del 2016

Exposició químics

Com ja sabeu, els alumnes de tercer som els químics i treballem el tema de valent. Avui us ensenyem algunes de les exposicions que han fet els alumnes sobre químics famosos. Alguns d'ells us sonaran, i pot ser d'altres no són tan coneguts. Comencem?



El David i l'Ababacar ens van fer la presentació del Joseph Proust, un químic que va treballar en el camp de la farmacèutica i que va estudiar la composició d'alguns carbonats així com també la glucosa.



El Joaquim i el Daniel ens van presentar l'Alfred Nobel, un dels químics més famosos. Nobel va descobrir la nitroglicerina, més coneguda com a dinamita. Després de molts danys i guerres, el seu seu sentiment de culpabilitat era molt gran i va decidir crear la Fundació Nobel, on es premia cada any les persones que més beneficis fan per la humanitat.



L'Àlex i el Vasil avui ens han presentat a Marie Curie. Aquesta química va ser famosa pel coneixement que va donar sobre la radioactivitat. Ella, com a molts personatges famosos, va guanyar diversos premis Nobel, de física el 1903 i de química el 1911.



I el Senén i el Joel avui ens han fet una exposició amb Power Point sobre Melvin Calvin. Calvin va fer-se famós per l'assimilació del diòxid de carboni en les plantes, és a dir, per la fotosíntesi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada